Üdvözöljük a Szegedi Baptista Gimnázium és Technikum weboldalán

Az igazak gyökere mozdíthatatlan

Iskolánk csatlakozott a Magyarországi Baptista Egyház vezetősége által meghirdetett „500 év – 500 fa projekt”-hez. A megigényelt facsemete, egy ezüst hárs (Tilia tomentosa), amire azért esett a választásunk, mert ez jól tűri a szárazságot és a városi levegőt, az esetleges légszennyezést. A faültetés 2020. december 2-án, 13 órakor történt, iskolánk kertjében, a járványügyi helyzetre való tekintettel csak szűkebb körben, a tantestület részvételével.

Először meghívott vendégként Balogh Barnabás, a Szegedi Baptista Gyülekezet lelkipásztora köszöntötte a jelenlévőket, majd megemlékezett a magyarországi baptisták 500 évéről, és a reményről, amit egy ilyen faültetés is szépen jelképez. Ezután Bucskó József igazgató úr mondta el gondolatait arról, hogy a jövőbe vetett hitünk mellett iskolánknak a környezet- és természetvédelem iránti elkötelezettségét is kifejezi ez a faültetés. 4-5 kolléga segítségével közösen megtörtént a szakszerű faültetés, az emléktábla kihelyezése és a fotók elkészítése.

Az ünnepség végén Bucskó József igazgató külön köszönetet mondott Hegedűs Zoltán biológia szakos kollégánknak, aki végig koordinálta a faültetést (igénylés, a fafaj- és helyszín kiválasztásával), valamint Börcsök József karbantartónak is, aki Kecskemétről elhozta a fát és az emléktáblát, előkészítette az ültetőgödröt, és gondoskodott a faültetéshez szükséges eszközökről.

GALÉRIA