Üdvözöljük a Szegedi Baptista Gimnázium és Technikum weboldalán

A Baptista Szeretetszolgálat Hálaadó ünnepségén jártunk

2018. november 24-én, szombaton az iskola nappali tanulói és estis diákjai Budapestre utaztak, hogy meglátogassák a Terror Háza múzeumot, és részt vegyenek a Baptista Szeretetszolgálat Hálaadó ünnepségén, amelynek díszvendége híres akciószínész, Chuck Norris volt.

A Papp László Sportarénában megrendezett ünnepségrea segélyszervezet a baptista családból származó filmsztárt, Chuck Norrist és feleségét hívta meg, akik együtt sokat jótékonykodnak, alapítványt is hoztak létre a rászoruló gyerekeknek. A szeretetszolgálat a világsztárral folytatott interjúval indította el a hagyománnyá vált karácsonyi Cipősdoboz akcióját, amelybe a mi iskolánk is minden évben bekapcsolódik. A jótékonysági koncerten gondoskodtak a jó hangulatról: Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere énekelt. A hálaadás napjáról rendhagyó istentisztelettel Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke emlékezett meg. Szólt arról, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével mindannyiunknak szüksége van egy olyan napra, amikor számba vehetjük mindazt és mindazokat, amiért és akiért hálával tartozunk az életünkben. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy Nógrádi István gazdasági vezetőnk számára az iskola fenntartója, a Baptista Szeretetszolgálat a Közösség Önzetlen Szolgálatáért Érmet ítélte oda a sok éve kiválóan végzett munkája elismeréseként.

A jótékonysági rendezvény előtt a nappali diákok kérésére a történelemtanárok (Tóber Márta és Bucskó József) kíséretében került sor a 20. századi diktatúrák – főként a kommunista diktatúra – áldozatainak emlékére létrehozott Terror Háza múzeum meglátogatására.

Mindenki jól érezte magát. Az egész napos program végén Bucskó József igazgató úr a résztvevők nevében is gratulált a díjhoz Nógrádi István kollégának, és adott hálát a mai napért Istennek, a kiránduláson résztvevő diákoknak, szülőknek, kollégáknak.

GALÉRIA