Üdvözöljük a Szegedi Baptista Gimnázium és Technikum weboldalán

Az 5/13/Sz technikumi osztályunk a Kormányhivatalba látogatott

Az 5/13/Sz technikumi osztállyal lehetőséget kaptunk betekinteni a Szegedi Járási Hivatal Kormányablak Osztályának működésébe a Rákóczi téren. 

A délelőtt folyamán az osztályvezetők: Csányi Zsolt, István Beatrix és Dancs Szilvia tájékoztatót tartottak a hivatal szervezeti felépítéséről és a 2011 óta történt átalakításokról, változásokról. 

Ezt követően az osztályvezető úr végigkísérte a csoportot a Kormányablakon, a családtámogatási, egészségbiztosítási, foglalkoztatási osztályok ügyfélfogadási terein,  bemutatta az új mesterséges intelligencia alapú ügyintéző "gép" működését, az emeleten pedig az okmányirodai feladatokat végző kollégák tevékenységét is nyomon követhettük: az ügyfélhívó rendszertől az ügyintézők munkáját is regisztráló alkalmazásokon át a személyi igazolvány készítéséig. Végezetül a háttérirodákba is bekalauzolták az osztályt, ahol az ügyiratok készítésével, hivatalból induló ügyek indításával foglalkozó kormánytisztviselők munkáját tekinthettük át.

Összességében eredményes napnak tekinthetjük a látogatást, és a vezetők is megerősítették, hogy a jövőben is szívesen látnak minket, tartanak körbevezetést, ha igény merül fel rá. Szakmai szempontból pedig azért is különösen hasznos ez, mert a digitalizáció és az elektronikus közigazgatás fejlődése olyan gyors és nagy léptékű, hogy csak így tudunk a legújabb lehetőségekről és elektronikus ügyintézési felületekről tájékozódni és frissíteni, aktualizálni a meglévő tudásunkat a témában. 

GALÉRIA